Дизайн

Пиано студио променя звука си в 17,6 кв.м микро плосък в Тайван

Пиано студио променя звука си в 17,6 кв.м микро плосък в Тайван

Бивше пиано студио в Тайпе, Тайван, претърпя пълен ремонт, в ръцете на творческия екип A Little Design. Пространството е превърнато в микро плосък 17,6 квадратни метра, който разполага с интериор, изцяло изпълнен с вградени мебели. С височина на тавана от 3,4 метра и бетонна греда, която минава на ширина през апартамента, подредбата беше силно ограничена Въпреки че собственикът не се нуждае от голям апартамент, преди да бъде препроектиран, 17.6 кв. М единица беше твърде малка, за да пасне и на легло с кралица, жилищно пространство и достатъчно място за съхранение, каза водещият архитект Сзумин Ванг. Прочетете, за да видите как стегнатото ограничително пространство се превърна в уютен комфортен дом.

  • 1 |
  • Фотограф: Хей!
Собственикът на дома на този микро апартамент има натоварена кариера, която изисква тя да пътува често и от време на време да живее зад граница за кратки периоди от време. Когато е тук в Тайпе, тя оценява кратко пътуване през по-голямо жилищно пространство. Въпреки малкия си размер, това място е пренастроено така, че да включва всички основни в практически пропорции. Схемата за декор помага и на малкото пространство да тече добре, с успокояваща сплотена палитра от мебели и подове с гладък ефект, свежи бели стени и фасади за съхранение и интелигентни светлосиви акценти.

  • 2 |
Зоната на дивана в компактния салон също се удвоява като минималистично работно пространство. Добре пропорционален работен плот се сгъва от противоположната стена, достатъчно голям, за да държи удобно лаптоп, референтен материал и силно черно кафе. В стената на шкафа, под сгъваемия работен плот, се крият няколко обеми за съхранение на обувки.

  • 3 |
Килерът е интегриран във входа на апартамента, тъй като в спалнята няма междинна височина. Други шкафове за съхранение използват всеки инч пространство под стълбите и над вратата на банята. Белият обем, който виждате под тези шкафове за стена, е достъпен от банята от противоположната страна. Стъклена врата за баня помага да се предотврати малката всекидневна да се почувства клаустрофобична и позволява по-голямо количество естествена светлина.

  • 4 |
Когато сгъваемото бюро / шкафът за обувки се затвори, мъничкият салон изглежда по-просторен и просторен. Подходяща лампа за четене на пода е под ръка, за да осигури осветление на задачата от дивана / дневното легло. Тесността на основното жилищно пространство се преодолява, като вратата е отворена към входа, плюс гледката към отвореното странично стълбище, а peekaboo се разкрива на мецанинската платформа.

  • 5 |
Стъпка до вратата на банята води до промяна в нивото на пода. Платформата е интегрирана като част от рамката на дивана с ефект на дърво и прилежащата ви шкафчета за книги, а също така крие място за съхранение под капака си. Втора шкафче за книги се изкачва от едната страна на вратата на банята като тънка бяла кула.

  • 6 |
Вратата на банята се плъзга далеч, за да не посегне на пространството на пода. Дизайнерският екип смени позициите на банята и кухнята по време на проекта: „банята беше сравнително голяма в сравнение с малките квадратни кадри на цялото пространство, а на кухнята липсваше практичност - дори беше твърде малка, за да се монтира хладилник.“

  • 7 |
Дизайнерският екип също комбинира входа и кухнята, за да създаде едно непрекъснато пространство.

  • 8 |
С новата позиция на кухнята вече има място за хладилник, пералня и електрическа печка, подредени по протежение на две стени.

  • 9 |
Сравнително голямо количество кухненска работна повърхност беше постигнато в малката кухня на галера, която също разполага с множество рафтове за съхранение, монтирани над и под височината на плота.

  • 11 |
Дървени стълби се изкачват до леглото на нивото на мецанина.

  • 12 |
Модерна минималистична балюстрада не позволява стълбите да се чувстват отрязани от останалата част от стаята.

  • 13 |
Стръмните щрангове изкачват бързо вертикалното пространство.

  • 14 |
Под бетонната греда, която минава на ширина през апартамента, са разположени плот за маса и чекмедже. Малко закрито растение и настолен часовник приятно украсяват повърхността.

  • 15 |
Матракът с размер на кралицата приляга от ръб до край в ширината на бялата спалня. С липсата на място за нощно шкафче, модерен стенник осигурява светлина за четене. „Разпространението на микро апартаментите не е отговорът ни на въпроса с високите цени на жилищата в Тайпе Сити, но е резултат от дългосрочната еволюция на живия проблем и задачата, която клиентите ни поставят“, коментира водещият архитект Сзумин Уанг, чието студио е проектирал други микро пространства в града. „Надяваме се опитът за дизайн да предостави някои схеми и възможност за този тип живот.“

  • 16 |
След като екипът смени старата локация на баните с кухнята, подредбата й беше от малко по-малък мащаб. Новата сива и бяла баня обаче се възползва от естествената слънчева светлина и по-добрата вентилация. Високата плъзгаща се огледална врата през шкаф прави банята да изглежда още по-ярка и дава илюзия за повече пространство.

  • 17 |
Зад огледалната врата е поставена тясна вдлъбнатина с удобни рафтове за кърпи и тоалетни принадлежности. Вратата също така осигурява допълнителна поверителност, когато е позиционирана пред оребрената стъклена врата за баня.

  • 18 |
Бял леген е окачен на стената под обикновен шкаф с огледало за суета. Хромните тръбопроводи и кранове придават на бледата схема на банята малко блясък.

  • 19 |
Плочки с бяла тухла покриват всяка стена и украсяват ваната, за да съвпадат.


Препоръчително четене: Проектиране на жизнено пространство под 18 квадратни метра: Приема се предизвикателство


Гледай видеото: Курс по звукорежиссуре - Запись фортепиано в доме композиторов. NEW TONE ACADEMY (Януари 2022).